- Zdrowy bigos
- Chleb kukurydziany
- Naleśniki z mięsem
- Jabłka z aronią
- Napój marchwiowo-malinowy
- Ziemniaki po włosku (zapiekanka)
- Makaron ze szparagami i łososiem
- Ciasto scrabble
- Suszone pomidory
- Lody (bez mleka)
- Tort bezowy z kremem truskawkowym (bezglutenowy)
- Omlet z cukinią i papryką
- Kajmak mleczny (bez glutenu)
- Barszcz ukraiński
- Sałatka z tofu
- Pyszna pasta z tofu
- Biały chłodnik
- Leniwe pierogi ze szpinakiem
- Krem cytrynowy (bez glutenu)
- Topione pomidory
- Chrupiące kaczuszki
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Paszteciki (bez jajek)
- Sos koperkowy
- Surówka z jabłek i dyni
- Ryż z jajkami na parze
- Chłodnik
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Spaghetti z pomidorami i cukinią
- Ryba w sosie warzywnym
- Kisiel mleczny z żółtkiem
- Batoniki orkiszowe
- Ryba po grecku II
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Kartoflanka przecieranka
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Angielskie (deserowe) ciasto naleśnikowe
- Kuszące jabłka
- Napój z owoców jagodowych
- Surówka z żurawiną
- Stir fry ze szparagów i krewetek
- Cukinia faszerowana serem
- Sałatka z arbuza i fety
- Kotlety gryczane
- Torcik z galaretką
- Placek z zielonego groszku
- Zapiekanka z gotowanych ziemniaków
- Ciasto piaskowe z truskawkami
- Deser z kaszy jaglanej
- Mus brzoskwinia - jabłko - banan dla dzieci
- Pomidory nadziewane twarożkiem (bez glutenu)
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Koktajl pomarańczowo- marchwiowy
- Kuskus jak prawdziwy
- Bajgle z pastą curry i bazyliową
- Mielona wołowina po chińsku
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Szparagi pod beszamelem