- Kluski przecierane (bez mleka, jajek, glutenu)
- Puree z dyni
- Placki z cukinii
- Legumina cytrynowa
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Szpinak z baraniną
- Galaretka owocowa z pianką (bez mleka)
- Zupa kalafiorowa z curry
- Chleb (przepis podstawowy)
- Zupa owocowa
- Pomidory nadziewane twarożkiem (bez glutenu)
- Włoska zupa jarzynowa
- Tort serowy wspaniały
- Kisiel z truskawkami
- Sos różowy
- Łagodny hummus
- Krem z cukinii
- Racuszki najłatwiejsze
- Risotto z łososiem
- Omlet z cukinią i papryką
- Rizotto z tuńczykiem
- Sałatka ryżowa
- Spaghetti z pulpetami
- Zupa cytrynowa
- Naleśniki z owocami (ciepłe lub zimne)
- Udka kurczaka z mirabelkami
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Łosoś znad zatoki
- Stworki z ciasta serowego
- Bułki maślane
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Sorbet arbuzowy
- Tartaletki z porami
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Sos koperkowy
- Szparagi z jajkami mimoza
- Jajka faszerowane
- Słodkie kaszotto
- Polędwiczki wieprzowe z jabłkami i majerankiem
- Sos prowansalski aioli
- Ziemniaki faszerowane
- Ciastka orzechowe
- Pierogi z jagodami
- Grzanki III
- Łazanki zapiekane z owocami
- Zupa krem z jabłek i pietruszki
- Sernik dziecinnie prosty
- Tarta (bez glutenu)
- Biszkopt z surowymi owocami
- Kanapka z pastą jajeczną
- Biszkopty bezglutenowe
- Bitki wołowe w sosie pomidorowym
- Tarta cebulowa II
- Cukiniowe ciasto
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Puree z marchwi
- Makaron w sosie Mornay
- Dal z soczewicy
- Pomidorowa z lanymi kluseczkami