- Paszteciki (bez jajek)
- Rogaliki drożdżowe
- Spaghetti z pulpetami
- Naleśniki (bez glutenu)
- Pierwsze mięsko
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Kruche ciasteczka
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Koktajl owocowy na lodach
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Słodka zapiekanka z kaszy jaglanej (bez glutenu)
- Minestrone - włoska zupa jarzynowa
- Pomidorowa z lanymi kluseczkami
- Brzoskwiniowa pianka
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Ciasto do pizzy: klasyczne
- Surówka z żurawinami i selerem
- Kisiel owocowy
- Galaretka z surowymi owocami
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Kruche babeczki z masą orzechową
- Croque monsieur i croque madame
- Budyń z żółtkiem
- Ciasteczka z cukierkową dekoracją
- Sezamowa marchew
- Domowy budyń
- Ciastka owsiane
- Kruche spiralki
- Ryba z porami i marchewką
- Zupa minestrone
- Sos różowy
- Krem z cukinii
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Spaghetti z pomidorami i cukinią
- Chrupki Krzysia
- Spaghetti z papryką
- Daktylowe roladki
- Ciasto marchwiowe z figami
- Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem
- Pasta (dip) z bobu
- Daktylowe kulki
- Brokuły zapiekane w sosie serowym
- Knedle ze śliwkami
- Zupa z zielonego groszku
- Kurczak z ananasem po chińsku z ryżem
- Arabski chleb pita
- Zrazy z grzybami i ziemniakami
- Biszkopt (bez glutenu)
- Owoce ze słoika
- Pizza pomidorowo-serowa
- Sałatka litwacka
- Rulonik z warzywami
- Słodkie bułeczki (bez mleka, jajek, glutenu)
- Angielskie (deserowe) ciasto naleśnikowe
- Spaghetti z bobem
- Zapiekanka z fasolki szparagowej (bez jajek i glutenu)
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Mazurek z powidłami i pomadą
- Włoski chleb ziołowy