- Tarta wiśniowa
- Zupa szczawiowa
- Lukier cytrynowy (bez mleka, jajek, glutenu)
- Karp w szarym sosie
- Indyk przekładany
- Rogaliki z powidłami
- Kurczak w curry
- Ziemniaki po hiszpańsku
- Tarta (bez glutenu)
- Zupa krem z marchwi
- Cukinia z wody
- Mazurek cytrynowy III
- Kotleciki z tuńczyka
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Pierniczki całuski
- Ziemniaki po bułgarsku
- Kasza gryczana z serem
- Mak z łamańcami
- Zapiekanka brokułowa
- Pierniczki
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli (bez glutenu)
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Bułgarski chłodnik
- Mozzarella w karecie
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Słodkie kaszotto
- Koszyczek z pomidora
- Tartinki
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Brzoskwinowe oczko
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Sorbet porzeczkowy
- Układanka warzywno-owocowa
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Risotto pstrokate z kurczakiem
- Halibut pod parmezanem
- Rogaliki krucho-drożdżowe
- Zupa ryżowa z pietruszką
- Jabłka z aronią
- Spaghetti z cukinią
- Zapiekanka z serka homogenizowanego i makaronu
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Mięso duszone po turecku
- Mazurek nugatowy
- Chleb pita
- Pierniczki
- Ciastka owsiane
- Tarta ze szpinakiem
- Cytrynowe masło
- Stworki z ciasta serowego
- Sos majonezowy
- Pasta (dip) z bobu
- Szaszłyki z łososia
- Fritata - warzywa w jajku
- Kopytka (bez jajek)
- Pasta z bakłażana
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach