- Żółty chłodnik
- Odświętna sałatka z kapusty pekińskiej
- Kruche ciasto z surowymi owocami i kremem waniliowym
- Placki z jabłkami
- Pizze - miniaturki
- Młode warzywa z pieca
- Grzanki z pieczoną fetą
- Kartoflanka przecierana
- Szarlotka
- Napój marchwiowo- truskawkowy
- Jajka z szynką w majonezie
- Makaron z sosem dyniowym
- Makaron z pomidorami
- Ciasto czekoladowe z orzechami
- Cygański kociołek
- Szparagi z jajkami mimoza
- Kurczak w curry
- Lody (bez mleka)
- Tartaletki z porami
- Pulpety
- Papryka nadziewana twarogiem
- Soja prawie po bretońsku
- Sos pomidorowo-warzywny
- Galaretki
- Zupa jabłkowa z curry
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Ziemniaki po francusku (zapiekanka)
- Sernik tradycyjny
- Legumina śliwkowa
- Babeczki nadziewane karmelem i orzechami
- Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)
- Frittata z warzywami
- Zupa z dyni na mleku
- Jajka faszerowane
- Placuszki jabłkowe
- Halibut pod parmezanem
- Krupniczek mamy
- Surówka z selera z owocami
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli
- Sałatka owocowa
- Rulonik z pieczonym kurczakiem
- Chleb pita
- Łosoś pieczony w soli
- Croque monsieur i croque madame
- Sałatka marokańska
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Strudel z jabłkami
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Tort naleśnikowy z pomidorami
- Pasta z łososia
- Różności pod beszamelem
- Smażone banany
- Brokuły zapiekane w sosie serowym
- Pasta (dip) z bobu
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Przysmak serowy
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Kartoflanka przecieranka
- Sałatka dziadka Julka