- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Fritata - warzywa w jajku
- Ciasto na pierogi (bez jajek)
- Szpinak z baraniną
- Pieguski
- Cielęcina ze szpinakiem i brokułami
- Szybka ryba po grecku
- Sola meuniere
- Zapiekanka z mięsa i ziemniaków
- Zielona zupa
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Krupniczek mamy
- Pierogi ruskie
- Schab duszony w mleku ryżowym
- Ziemniaki po hiszpańsku
- Omlet po polsku
- Omlet grzybek z owocami
- Biszkoptowe ciasto z owocami
- Pasta z bakłażanów
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Spaghetti z sosem pesto
- Kokosowy sernik
- Bitki panierowane z wariacjami
- Zupa francuska
- Ciecierzyca z kolorową papryką
- Zupa szczawiowa
- Minestrone - włoska zupa jarzynowa
- Gjuwecz po słowiańsku
- Korż - placek kresowy
- Ziemniaki po duńsku
- Zapiekanka z jabłek i makaronu
- Placek z cukinii
- Zrazy z pieca
- Francuskie kiełbaski serowe
- Placuszki jabłkowe
- Cukinia faszerowana serem
- Tarta jabłkowa II
- Spaghetti z bobem
- Cukinia z wody
- Batony orzechowo-kokosowe
- Zupa szpinakowa
- Kruchy placek ze śliwkami
- Krem truskawkowy
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Pulpety z koperkiem
- Różności pod beszamelem
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Pomidorki sauté
- Kolorowa jajecznica
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Brokuły zapiekane w sosie serowym
- Sałata z pomidorów
- Mazurek cytrynowy III
- Kurczak pani prezes
- Kolorowy ryż
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Kabaczek faszerowany (bez mleka, jajek i glutenu)
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Zupa krem ze szparagów