- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Krem z cukinii
- Makrobiotyczne gołąbki
- Ogórki faszerowane
- Pasta z bakłażanów
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Mazurek trójwarstwowy
- Chrupiące wafle
- Omlet po polsku
- Sos prowansalski aioli
- Jabłka w cieście
- Pizza z owocami
- Baranina duszona po turecku
- Bułeczki z kapustą
- Napoleonki
- Wigilijna zupa migdałowa
- Sałatka z malin i arbuza
- Naleśniki z kremem waniliowym
- Kruche pierniczki
- Ciasto bananowe
- Panga w pergaminie
- Sałatka szpinakowa
- Kruche ciasto z surowymi owocami i kremem waniliowym
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Sorbet porzeczkowy
- Pierniczki całuski
- Pierogi kaukaskie
- Kartoflana zapiekanka
- Zupa minestrone
- Szejk niekoniecznie arabski
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Pączki (bez glutenu)
- Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Omlet po francusku
- Szybka ryba po grecku
- Chłodnik pomidorowy
- Zapiekanka z mięsa i ziemniaków
- Zapiekane kanapki liliputa
- Zapiekanka z drobiu
- Chleb alpejski z orzechami
- Chłodnik polski (uproszczony, błyskawiczny)
- Kładzione kluski lub smażone kotleciki z kaszy manny
- Zupa krem z jabłek i pietruszki
- Gnocchi dyniowe
- Murzynek
- Naleśniki (bez mleka i jajek)
- Zupa-krem z kukurydzy
- Pomidorki sauté
- Placek z owocami (bez mleka)
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Cannelloni ze szpinakiem
- Ciecierzyca z kolorową papryką
- Cukinia z wody
- Ptysie na słono z farszem serowym
- Ryba po grecku