- Szara pasta
- Kuskus jak prawdziwy
- Ryba z porami i marchewką
- Konfitury (i sok) z malin
- Zupa francuska
- Sok jagodowy
- Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem
- Kompot ze śliwek
- Faszerowane papryki
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Makaron z sosem bez gotowania
- Domowy budyń
- Szpinak zapiekany z serem
- Szparagi w cieście
- Kotlety mielone (bez jajek)
- Ziemniaki po duńsku
- Pierwsze dziecięce ciasto
- Jajka z szynką w majonezie
- Kruche ciasto
- Sałatka
- Puree z truskawek i kiwi
- Sos pomidorowo-warzywny
- Wołowina z fasolką szparagową
- Batoniki orkiszowe
- Puchatkowe ciasteczka
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Szpinakowa zapiekanka
- Warzywa z drobiem po chińsku
- Terrine z białego sera
- Ciasto scrabble
- Grzybek śmietanowy
- Faszerowana cukinia
- Potrawka z kurczaka ze śliwkami i miodem
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Surówka z marchewki
- Kartoflanka przecieranka
- Topione pomidory
- Chłodnik
- Papryka nadziewana twarogiem
- Szarlotka miękka
- Suszone pomidory
- Tarta szpinakowa
- Murzynek Jaś
- Rulonik z serem
- Placek gruszkowy
- Szaszłyki z bakłażanem i papryką
- Miodek cebulowy
- Rulonik z warzywami
- Ziemniaki po grecku (zapiekanka)
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Kartofle duszone
- Sałatka z kurczaka i ananasa
- Przecier z manną
- Gaspacho - hiszpańska zupa na zimno
- Risotto pstrokate z kurczakiem
- Sorbet porzeczkowy
- Ryba po żydowsku
- Warzywa w sosie śmietanowym
- Ziemniaki faszerowane