- Ciasteczka z płatków owsianych i orzechów
- Makrobiotyczne gołąbki
- Drożdżowy placek ze śliwkami
- Lody czekoladowe
- Jajka panierowane
- Spaghetti Estery
- Kotlety z kaszy gryczanej i sera (bez glutenu)
- Sałatka owocowa
- Omlet po francusku
- Pierogi kaukaskie
- Kurczak z ananasem
- Sok jabłkowy
- Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Masło czosnkowe
- Owsianka z mlekiem kokosowym
- Sajgonki (bez glutenu)
- Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Farsz mięsny (bez jajek)
- Przecier jabłkowy
- Kotlety mielone (bez jajek)
- Szybka ryba po grecku
- Kruche pierniczki
- Kruszonka z jabłkami
- Sałatka litwacka
- Pieczony ziemniak z parmezanem i szynką
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Chłodnik
- Mazurek na kruchym spodzie (bez mleka, jajek, glutenu)
- Tort naleśnikowy z pomidorami
- Rogaliki kokosowe
- Bitki panierowane z wariacjami
- Ciecierzyca z kolorową papryką
- Zupa ze świeżych pomidorów
- Babeczki nadziewane karmelem i orzechami
- Jabłka w cieście
- Pączki (bez glutenu)
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Owoce z kruszonką
- Guacamole
- Omlet po włosku (frittata)
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Chleb kukurydziany
- Tarta brokułowa
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Sałatka z kurczakiem wędzonym
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Zapiekanka z gotowanych ziemniaków
- Zupa migdałowa
- Puree z bakłażana
- Ptysie na słono z farszem szpinakowym
- Zupa-krem z marchwi
- Sernik tradycyjny
- Faszerowane kurze piersi
- Tęczowy sorbet
- Sałatka z młodych buraków i malin
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Gazpacho - chłodnik z warzyw
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem