- Przecier z cukinii
- Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką
- Warzywa smażone w cieście
- Pierogi kaukaskie
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Zapiekanka z gotowanych ziemniaków
- Pieczeń cielęca
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Nektarynkowy krem
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Zupa francuska
- Letni sorbet
- Makaron rozmaitości
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Owoce ze słoika
- Placki z jabłkami
- Pulpety z koperkiem
- Racuszki z dyni
- Biszkopt
- Pierogi z młodą kapustą
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Omlet z pomidorami i papryką
- Ratatuja nicejska
- Pasta z łososia
- Konfitury (i sok) z malin
- Kabaczek faszerowany (bez mleka, jajek i glutenu)
- Sałatka z arbuza i fety
- Cynamonowo-migdałowe ciasteczka (bez mąki)
- Zupa szczawiowa
- Ciecierzyca z kolorową papryką
- Owocowe zabawki
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Puszysty mus wieloowocowy
- Barszcz ukraiński
- Mrożony jogurt jagodowy
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Zapiekanka warzywna - grecka
- Bowl bezalkoholowy
- Jajka faszerowane
- Sałatka warzywna w marynacie
- Faszerowane kurze piersi
- Mleczny przysmak
- Risotto z łososiem
- Biurowa kartoflanka
- Sernik na zimno
- Babeczki nadziewane karmelem i orzechami
- Tarta zapiekana z owocami i kremem
- Zimowy kurczak
- Ciastka kokosowe
- Zapiekanki z bagietki
- Sałatka z winogronami
- Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Kartofle duszone
- Spatzle
- Chłodnik pomidorowy
- Jaś na słodko
- Zupa jabłkowa z curry