- Kompot ze śliwek
- Pasta z rokpolu z orzechami
- Ostre ziemniaczki
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Lekka rybna
- Kruche ciasto z truskawkami
- Owoce z kruszonką
- Sierpniowa sałatka
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Gazpacho - chłodnik z warzyw
- Jeż z awokado
- Kruche babeczki z masą orzechową
- Babka drożdżowa Cioci Anuli
- Jabłka z aronią
- Różności pod beszamelem
- Pierogi z owocami
- Sałatka z bakłażanów
- Kurczak w soku winogronowym
- Biszkopt z owocami
- Biały chłodnik
- Kurczak egzotyczny
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Zupa-krem z marchwi
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Brzoskwiniowa pianka
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Cykoria w sosie śmietanowym
- Zraziki sezamkowe
- Makaron w sosie Mornay
- Zupa cytrynowa
- Tarta z owocami i kremem budyniowym
- Kompot z suszu
- Mazurek daktylowy
- Tęczowy sorbet
- Sałatka owocowa
- Błyskawiczne pierogi leniwe
- Sok pomidorowo-jabłkowy
- Babeczki ryżowe ze śliwkami
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Sałatka owocowa w pomarańczy
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Ślimaczki cynamonowe - ciastka
- Ryba po azjatycku
- Ciasto jogurtowe
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Sałata ze smażonymi wątróbkami i balsamico
- Suszone pomidory
- Cukinia z mięsem mielonym
- Lane kluski (bez glutenu)
- Soja prawie po bretońsku
- Pierogi białoruskie (bezglutenowe)
- Pizza hawajska
- Zupa jagodowa
- Omlet z cukinią i papryką
- Otulona brzoskwinia
- Tarta ze szpinakiem
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Ryżowa szarlotka
- Dal z soczewicy