- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym
- Gwiazdeczki cynamonowe
- Keks biszkoptowy
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Pulpeciki pod beszamelem
- Biszkopt z owocami
- Jajka panierowane
- Tarta odwrócona z pomidorami
- Uszka
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Ryba po żydowsku
- Cynamonowe gwiazdki z lukrem
- Chleb (bez glutenu)
- Chłodnik polski (uproszczony, błyskawiczny)
- Zapiekanka rybna
- Naleśniki z serem
- Kanapka z pastą jajeczną
- Puree z marchwi
- Chleb (przepis podstawowy)
- Polski sos wielkanocny
- Lody jagodowe z miętą
- Biszkopt z surowymi owocami
- Pierogi z jagodami
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Konfitury (i sok) z malin
- Zupa z soczewicy
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Zupa krem z zielonego groszku
- Strudel z jabłkami
- Tęczowy sorbet
- Bułeczki bez drożdży (bez glutenu)
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Zupa krem z mrożonych brokułów
- Tortilla hiszpańska
- Sałatka z cukini
- Zupa z marchwi
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Sernik tradycyjny
- Placek z owocami (bez mleka)
- Suszone pomidory
- Ptysie dla alergika (bez glutenu)
- Chłodnik
- Mięso duszone po turecku
- Makrela w ziołowej potrawce
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Tartaletki z porami
- Zupa gulaszowa
- Szarlotka miękka
- Mielona wołowina po chińsku
- Kurczak w migdałach
- Naleśniki meksykańskie
- Jeż z awokado
- Barszcz postny
- Zupa ''jak miodek''
- Spaghetti z pulpetami
- Tarta jabłkowa II
- Kolorowy ryż
- Sernik czekoladowy
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka