- Jeż z awokado
- Faszerowane kurze piersi
- Cygański kociołek
- Kabaczek faszerowany ryżem
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Pleśniak (bez mleka, glutenu)
- Makaron w sosie Mornay
- Omlet z pomidorami i papryką
- Chleb alpejski z orzechami
- Tarta z brokułami lub z porami
- Mięso duszone po turecku
- Makaron z twarożkiem na słodko
- Omlet arabski
- Chłodnik z pomidorów
- Nektarynkowy krem
- Potrawka z kurczaka po staropolsku
- Pierwsze mięsko
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Arabski chleb pita
- Zdrowy bigos
- Pieczeń cielęca
- Angielskie (deserowe) ciasto naleśnikowe
- Krem cytrynowy (bez glutenu)
- Placuszki cukiniowo-ziemniaczane
- Sok jagodowy
- Zupa z cukinii
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Mak z łamańcami
- Sałatka litwacka
- Gołąbki z winogronowych liści
- Sałatka szpinakowa
- Owoce ze słoika
- Krem jarzynowy z indykiem
- Faszerowana cukinia
- Sos pomidorowo-warzywny
- Gnocchi dyniowe
- Drób z porzeczkami
- Włoski chleb ziołowy
- Łagodny hummus
- Surówka z dyni
- Tarta - kruche ciasto
- Puree z bakłażana
- Ziemniaki po hiszpańsku
- Gaspacho - hiszpańska zupa na zimno
- Konfitury (i sok) z malin
- Sałatka ze szpinaku z kawałkami drobiu
- Sos pomidorowy klasyczny
- Naleśniki z kremem waniliowym
- Ciasteczka migdałowe
- Drożdżowy placek ze śliwkami
- Zupa francuska
- Zupa z soczewicy
- Jajka z nadzieniem szczypiorkowym
- Papryka nadziewana twarogiem
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Indyk w galarecie
- Szarlotka
- Ciasto bananowe