- Ryba w sezamie
- Pomidorowa trochę inna
- Sos prowansalski aioli
- Chrupiące wafle
- Ziemniaki po francusku (zapiekanka)
- Zupa krem z mrożonych brokułów
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Maślane bułeczki bez masła
- Zupa krem z warzyw zielonych i białych
- Gołąbki po grecku
- Omlet z cukinią i papryką
- Ciasto marchwiowo-bananowe
- Ciasto marchwiowe z figami
- Kruche ciasteczka
- Szpinakowa zapiekanka
- Chrupiące kaczuszki
- Ogórki faszerowane
- Tartaletki z porami
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Wigilijny kompot
- Kotlety z płatków owsianych
- Faszerowane papryki
- Warzywa z drobiem po chińsku
- Zupa ogórkowa
- Ryba po grecku II
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Delikatny sernik
- Kolorowe gnocchi
- Stir fry ze szparagów i krewetek
- Pierogi kresowe
- Domowe pesto uproszczone
- Mielona wołowina po chińsku
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Racuchy drożdżowe
- Ciecierzyca z kolorową papryką
- Pomidory faszerowane sałatką majonezową
- Kuszące jabłka
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Chleb pita
- Fasola z miodem i cytryną
- Bananowe frytki
- Mrożone owoce
- Babeczki ryżowe ze śliwkami
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Naleśniki z farszem twarogowym
- Pieczeń wieprzowa na zimno
- Mak z łamańcami
- Budyniowa zupa malinowa
- Biszkopt z owocami
- Jajka z szynką w majonezie
- Sałatka z arbuza i fety
- Ryba po azjatycku
- Kurze skrzydełka z miodem i czosnkiem
- Sernik dziecinnie prosty
- Faszerowana cukinia
- Sok jabłkowy
- Krem z kalafiora
- Jabłka z aronią