- Szwedzki łosoś
- Zupa z zielonej sałaty
- Uszka
- Zapiekanka z porów (bez glutenu)
- Ziemniaki faszerowane
- Kuszące jabłka
- Cannelloni ze szpinakiem
- Pasta z awokado
- Omlet grzybek z owocami
- Duszona ryba z warzywami
- Pierogi ruskie
- Sałatka z rukoli
- Kurze skrzydełka z miodem i czosnkiem
- Racuszki
- Chrupiące wafle
- Ryba cytrynowa
- Ciasto z jagodami kruche
- Zupa minestrone
- Sorbet brzoskwiniowy
- Kruche pierniczki
- Makaron rozmaitości
- Tarta wiśniowa
- Zapiekanka z pomidorami
- Krem truskawkowy
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Naleśniki z sosem mornay
- Pierś z kurczaka i kuskus z pomidorami
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Zupa krem ze szparagów
- Słoneczna sałatka
- Mazurek cytrynowy III
- Ciasto bananowe
- Pierwsze mięsko
- Słodka zapiekanka z kaszy jaglanej (bez glutenu)
- Niezły pasztet z fasoli
- Sorbet porzeczkowy
- Surówka z kapusty z kiszonym ogórkiem
- Sałatka z drobiem i morelami
- Paszteciki (bez jajek)
- Masło czosnkowe
- Risotto pstrokate z kurczakiem
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Ryba w beszamelu z kukurydzą
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Sos majonezowy
- Szybka ryba po grecku
- Spaghetti z pulpetami
- Zupa z dyni na mleku
- Krem z cukinii
- Omlet po francusku
- Sos pomidorowy klasyczny
- Chłodnik polski (uproszczony, błyskawiczny)
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Zapiekanka z jabłek i makaronu
- Zapiekane kanapki liliputa