- Tarta prawie Tatin
- Zupa z jabłek na słono
- Tarta jabłkowa II
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Bitki panierowane z wariacjami
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Jeż z awokado
- Puree z truskawek i kiwi
- Kulki mięsne po szwedzku
- Ryba po grecku II
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Zapiekane kanapki liliputa
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Kruche ciasto z masą makową
- Rulonik z serem
- Trufle czekoladowe
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Bruschetta na kilka sposobów
- Ryż smażony z kiełkami i szynką
- Mus brzoskwiniowy
- Udka kurczaka z mirabelkami
- Ptysie na słono z farszem brokułowym
- Śliwkowy omlet
- Zupa krem z zielonego groszku
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Jabłka w cieście
- Placek z owocami (bez mleka)
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Surówka z dyni
- Knedelki z sandacza
- Placuszki z twarogu
- Sałatka owocowa
- Pieczone kartofle
- Budyń (bez mleka)
- Słodka zapiekanka z kaszy jaglanej (bez glutenu)
- Rulonik z warzywami
- Lukier cytrynowy (bez mleka, jajek, glutenu)
- Ciasto z dynią
- Wołowina z fasolką szparagową
- Hiszpański omlet z ziemniakami
- Ziemniaki po francusku (zapiekanka)
- Zupa cytrynowa
- Placek z cukinii
- Ciasteczka czekoladowe
- Zupa z dyni
- Złocisty nektar
- Galaretka porzeczkowa z jagodami
- Krem jabłkowo-waniliowy
- Szparagi z jajkami mimoza
- Pierogi kaukaskie
- Chłodnik pomidorowy
- Wytrawne kruche ciasto
- Sałatka ryżowa z curry
- Placuszki drożdżowe
- Amerykańska szarlotka
- Łosoś pieczony w soli
- Szaszłyki z jagnięcia (drobiu)
- Barszcz ukraiński
- Rogaliki kokosowe
- Sałatka dziadka Julka