- Zupa migdałowa
- Zupa ze świeżych pomidorów
- Sos szczypiorkowy (koperkowy)
- Racuchy drożdżowe
- Delikatny i puszysty sernik
- Zupa ''jak miodek''
- Surówka z czerwonej kapusty
- Omlet po włosku (frittata)
- Tarta z żurawinami
- Surówka z jabłek i dyni
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Sorbet malinowy
- Sałatka z truskawek i melona
- Domowy kisiel wiśniowy
- Grzanki III
- Biały chłodnik
- Krupniczek mamy
- Chrupiący serek z gruszką
- Ciasteczka kokosowe-ryżowe (bezglutenowe)
- Rulonik z warzywami
- Napój różany
- Jabłka z aronią
- Pierogi kresowe
- Stworki z ciasta serowego
- Krem truskawkowy
- Czekoladowe chrupki
- Kluski kładzione z jabłkami
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Tarta (bez glutenu)
- Drożdżowy placek ze śliwkami
- Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych
- Zapiekane kanapki liliputa
- Sałatka z cukini
- Kabaczek faszerowany ryżem
- Konfitury (i sok) z malin
- Owoce pasteryzowane
- Sałatka ze szpinaku z kawałkami drobiu
- Lody dla młodych
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Bitki z drobiu w sosie cytrynowym
- Makaron z sosem bez gotowania
- Topione pomidory
- Placuszki cukiniowe
- Kruche ciasto z surowymi owocami i kremem waniliowym
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Bakłażany zapiekane
- Pasta z kurczaka
- Pascha II
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Sos różowy
- Ptysie dla alergika (bez glutenu)
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Schab duszony w mleku ryżowym
- Warzywa smażone w cieście
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Chleb (bez glutenu)
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Łosoś pieczony w soli
- Szara pasta
- Warzywa w pergaminie po grecku