- Biszkopt (bez glutenu)
- Kruszonka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Deser gruszkowy
- Krem z pomidorów
- Kolorowa jajecznica
- Potrawka z kurczaka z warzywami w sosie pomarańczowym z curry
- Bezy (bez mleka)
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Tarta (bez glutenu)
- Racuchy z kurczakiem
- Ciasto daktylowo-orzechowe
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Pierogi z jagodami
- Zupa ''jak miodek''
- Hiszpański omlet z ziemniakami
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Chłodnik owocowy
- Mozzarella w karecie
- Ryba w sezamie
- Omlet azjatycki (bez glutenu i mleka)
- Placuszki z marchwi i ziemniaków
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Szparagi z jajkami mimoza
- Uszka
- Ciasto na pierogi (bez jajek)
- Surówka z żurawinami i marchwią
- Delikatny sernik
- Sernik dziecinnie prosty
- Sałatka z cukini
- Krem truskawkowy
- Sernik tradycyjny
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Sorbet arbuzowy
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Omlet grzybek z owocami
- Sorbet owocowy
- Kartoflanka przecieranka
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Lane kluski
- Budyń karmelowy
- Ryba po grecku
- Rogaliki
- Makrela w ziołowej potrawce
- Jajka w sosie majonezowym z dodatkami
- Jajka faszerowane
- Leniwe bez białego sera
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Ciasto z owocami
- Kotlety gryczane
- Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
- Mulatki z bakaliami
- Naleśniki z owocami (ciepłe lub zimne)
- Sos winegret
- Koktajl z mango
- Maślane bułeczki (bez glutenu)
- Sałata ze smażonymi wątróbkami i balsamico
- Masło czosnkowe
- Jajka z nadzieniem szczypiorkowym
- Banany z szynką