- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Pasztet z łososia
- Placuszki rybne orientalne
- Mięso duszone po turecku
- Zapiekanka z pomidorami
- Sałatka z arbuza i fety
- Sałatka z cukini
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Pasta z łososia
- Napoleonki
- Ryba w sosie koperkowym
- Ziemniaki po duńsku
- Schab winny
- Zapiekanka z gotowanych ziemniaków
- Zupa z cukinii
- Topione pomidory
- Omlet grzybek z owocami
- Pulpety
- Ptysie na słodko z nadzieniem z bitej śmietany
- Ryba z warzywami pod beszamelem
- Bananowe frytki
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Bitki panierowane z wariacjami
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Sierpniowa sałatka
- Puree z truskawek i kiwi
- Galaretka owocowa z pianką (bez mleka)
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Chłodnik
- Bułki maślane
- Maślane bułeczki bez masła
- Leniwe bez białego sera
- Tarta z grzybami
- Kruche babeczki z masą orzechową
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Krem twarożkowy z owocami
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Lody waniliowe
- Sos winegret
- Placek gruszkowy
- Rulonik z wędzonym łososiem
- Naleśniki z farszem twarogowym
- Pleśniak (bez mleka, glutenu)
- Ryba po grecku II
- Legumina śliwkowa
- Sałatka z młodych buraków i malin
- Suszone pomidory
- Słone patyczki
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Schab duszony w mleku ryżowym
- Strudel z jabłkami
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Ratatuja nicejska
- Tarta z jabłkami
- Mazurek cytrynowy III
- Rulonik z szynki
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Indyk przekładany
- Złocisty nektar