- Sorbet porzeczkowy
- Zupa waniliowa z poziomkami
- Jajka w sosie szczypiorkowym
- Makaron z brokułami
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Ciasteczka z cukierkową dekoracją
- Risotto pstrokate z kurczakiem
- Pierogi z soczewicą
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Wytrawne kruche ciasto
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Zimowy kurczak
- Tarta (bez glutenu)
- Pieczone kartofle
- Zupa z kabaczków
- Kanapka z pastą jajeczną
- Murzynek Jaś
- Cytrynowe masło
- Zupa cytrynowa
- Pulpeciki pod beszamelem
- Tarta z żurawinami
- Ryż z truskawkami
- Paszteciki (bez jajek)
- Koktajl mleczno-owocowy
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Kluski serowe
- Chleb bezglutenowy
- Ryba po grecku II
- Kruche babeczki z masą orzechową
- Galaretka z soku z porzeczek
- Babka pijaczka (bez glutenu)
- Naleśniki z jagodami
- Chrupiące kaczuszki
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Puree z truskawek i kiwi
- Cytrynowe ciasteczka
- Biszkopt z surowymi owocami
- Maślane bułeczki bez masła
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Chłodnik polski (uproszczony, błyskawiczny)
- Nektarynkowy krem
- Zupa-krem z marchwi
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką
- Cynamonowe gwiazdki z lukrem
- Panierowane paluszki rybne
- Tarta z cukinią i pomidorami
- Masa czekoladowa - ganache
- Tort czekoladowy
- Sos majonezowy
- Puchatkowe ciasteczka
- Kaszka z buzią
- Croque monsieur i croque madame
- Kruche plastry cytrusów
- Kisiel mleczno-owocowy
- Oliwki po swojemu
- Zdrowy bigos
- Kuskus jak prawdziwy
- Zrazy z grzybami i ziemniakami