- Mazurek daktylowy
- Chłodnik polski (uproszczony, błyskawiczny)
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Racuszki serowe
- Jabłka w cieście
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Ziemniaki faszerowane
- Drobiowy gulasz z warzywami
- Sałatka mięsna z morelami
- Krem z kalafiora
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Sztuka mięsa w sosie pomidorowym
- Biały chłodnik
- Smażone banany
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Pieczeń wieprzowa na zimno
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Kurczak w pomidorach po angielsku
- Puchate pyzy
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Biszkopty bezglutenowe
- Puree ziemniaczane
- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Panga w pergaminie
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Kruche ciasteczka
- Uszka
- Pomidorowy koktajl
- Ciasto piaskowe z truskawkami
- Kremowa zapiekanka z ziemniaków
- Baranina duszona po turecku
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Deser z kaszy jaglanej
- Kurczak z warzywami
- Ziemniaki po hiszpańsku
- Sałatka z młodych buraków i malin
- Makaron z sosem bez gotowania
- Makaron z serem i warzywami
- Naleśniki meksykańskie
- Wiśniowa legumina
- Zupa jabłkowa z curry
- Zupa cytrynowa
- Zdrowy bigos
- Pulpety z ryżem
- Ziemniaki faszerowane
- Placki z cukinii
- Sorbet arbuzowy
- Błyskawiczne pierogi leniwe
- Jaś na słodko
- Bułgarski chłodnik
- Deser brzoskwiniowy
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Kotlety z płatków owsianych
- Pasta z rokpolu z orzechami
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Tarta zapiekana z owocami i kremem