- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Cytrynowe masło
- Leśny przysmak na kolację
- Rulonik z wędzonym łososiem
- Sos winegret
- Makaron zapiekany z jabłkami
- Surówka z marchwi
- Amerykańska szarlotka
- Ziemniaki duszone z papryką i pomidorami
- Przecier jabłkowy
- Pieczeń wieprzowa na zimno
- Zrazy z pieca
- Indyk z marchewką
- Sorbet porzeczkowy
- Zupa minestrone
- Klopsiki z sosem brzoskwiniowym
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Murzynek Jaś
- Różowy koktail truskawkowy
- Ziemniaki po węgiersku
- Sałatka owocowa na słono
- Szwedzki łosoś
- Owoce ze słoika
- Pomidorowa z lanymi kluseczkami
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Lody na patyczkach
- Tzatziki
- Ciasto bezowe z kremem
- Zupa z dyni na mleku
- Przysmak serowy
- Krem z kalafiora
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Ryba z cukinią
- Puszysty mus wieloowocowy
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Lane kluski
- Angielskie (deserowe) ciasto naleśnikowe
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli
- Brzoskwinie lub gruszki w kremie waniliowym
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Cukinia faszerowana serem
- Bezglutenowe ciasteczka
- Szparagi z jajkami mimoza
- Domowy kisiel wiśniowy
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Sałatka z tofu
- Kluski serowe z rodzynkami
- Ziemniaki po duńsku
- Sałatka ryżowa na gorąco
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Sałatka marokańska
- Pierogi kresowe
- Ciasto z owocami
- Młode warzywa z pieca
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Deser gruszkowy
- Kruche plastry cytrusów
- Ryba z porami i marchewką