- Szarlotka
- Zapiekanka serowa (bez glutenu)
- Parówki w cieście naleśnikowym
- Placek z zielonego groszku
- Babeczki z szynką i serem
- Leśny przysmak na kolację
- Mazurek nugatowy
- Pierogi z jagodami
- Jabłko duszone
- Kruchy placek ze śliwkami
- Klopsiki z sosem brzoskwiniowym
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Krem z pogniecionych truskawek
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Różności pod beszamelem
- Koktajl wiśniowy
- Sałatka dziadka Julka
- Babeczki nadziewane karmelem i orzechami
- Jagodzianki
- Trufle czekoladowe
- Pasta z łososia
- Galaretka z soku z porzeczek
- Spatzle
- Ryżowa szarlotka
- Przecier z cukinii
- Placuszki serowe
- Placuszki z tuńczyka
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Zapiekane kanapki liliputa
- Sorbet pomarańczowo-cytrynowy
- Sztuka mięsa w sosie pomidorowym
- Ziemniaki faszerowane
- Kurczak z kaszą
- Naleśniki z kremem waniliowym
- Jabłkowy kurczak
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Kartoflanka przecierana
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Deser gruszkowy
- Szparagi solo
- Pączki dla małych dzieci (bez mleka, jajek, glutenu)
- Naleśniki z serem
- Sałatka warzywna w marynacie
- Ratatuja nicejska
- Chłodnik polski (uproszczony, błyskawiczny)
- Bułeczki serowe
- Tort serowy wspaniały
- Tartaletki z porami
- Słone patyczki
- Omlet po polsku
- Mazurek trójwarstwowy
- Surówka z selera z owocami
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Cygański kociołek
- Zupa nic (bez glutenu)
- Makrela w ziołowej potrawce
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Łosoś pieczony w soli