- Omlet z cukinią i papryką
- Resztki lata
- Kabaczek faszerowany (bez mleka, jajek i glutenu)
- Szparagi pod beszamelem
- Placki ziemniaczane
- Sos szczypiorkowy (koperkowy)
- Dal z soczewicy
- Dynia z piekarnika
- Łagodne chili
- Mleczne wafelki
- Chrupiące kaczuszki
- Biszkopt
- Ciasto marchwiowe z figami
- Puree z bakłażana
- Torcik z galaretką
- Galaretka z soku z porzeczek
- Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką
- Kruszonka z jabłkami
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym
- Masło czosnkowe
- Mielonka z dodatkami
- Tarta zapiekana z owocami i kremem
- Naleśniki meksykańskie
- Topione pomidory
- Bitki panierowane z wariacjami
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Tarta z grzybami
- Ciasto do pizzy: kruche
- Włoski chleb ziołowy
- Surówka z marchwi i jabłka
- Baba wielkanocna z szafranem
- Zupa ze świeżych pomidorów
- Migdały w karmelu
- Dipy jogurtowe
- Placuszki z łososia i ziemniaków
- Grejpfrut z sałatką z kurczaka
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Kruche pierniczki
- Makrobiotyczne gołąbki
- Ciasteczka z płatków owsianych i orzechów
- Wytrawne kruche ciasto
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Chleb razowy z kminkiem
- Kotleciki drobiowe w sosie cytrusowym z makaronem
- Jeż z awokado
- Mus śliwkowy
- Zupa pomidorowa
- Wiśniowo-waniliowa zupa krem
- Ciasteczka migdałowe
- Sałatka z drobiem i morelami
- Drób z porzeczkami
- Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
- Sałatka z malin i arbuza
- Spaghetti z papryką
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Zupa nic
- Ciasto marchwiowe
- Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem