- Sos prowansalski aioli
- Ciasteczka z cukierkową dekoracją
- Naleśniki (bez glutenu)
- Zapiekanka rybna
- Orzechy w czekoladzie
- Oliwki po swojemu
- Indyk przekładany
- Ciasto z jabłkami
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)
- Budyń z żółtkiem
- Sorbet malinowy
- Knedle ze śliwkami
- Chleb razowy z kminkiem
- Sałatka z rukoli
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Pierogi kresowe
- Tarta - kruche ciasto
- Szaszłyki z kurczaka
- Jabłka z aronią
- Sałatka z pomarańczy i porów
- Chłodnik
- Aromatyczny schab
- Sałatka litwacka
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Zupa minestrone
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Koktajl malinowy
- Kluski serowe z rodzynkami
- Zupa krem z pora
- Sałatka warzywna w marynacie
- Sałatka z kurczaka i ananasa
- Ciasto do pizzy: klasyczne
- Ślimaki daktylowe
- Szejk niekoniecznie arabski
- Kuszące jabłka
- Budyń karmelowy
- Pierogi kaukaskie
- Kurczak pani prezes
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Puchate pyzy
- Szaszłyki z łososia
- Biały chłodnik
- Schab z rodzynkami
- Pierniczki (bez mleka, jajek, glutenu)
- Zapiekanka z jabłek i makaronu
- Makrobiotyczne gołąbki
- Ciasteczka czekoladowo-owsiane
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Schab pieczony po galicyjsku
- Bitki panierowane z wariacjami
- Ciasto z owocami
- Grzanki z mozzarellą
- Koktajl malinowy
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Zupa ryżowa z pietruszką
- Kruche ciasteczka
- Domowy budyń
- Placki (bez mleka, jajek)
- Babeczki ryżowe ze śliwkami