- Szara pasta
- Placuszki z twarogu
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Kisiel z jabłkiem
- Kartofle duszone
- Chrupiące babeczki
- Babka ziemniaczana z sosem beszamelowym
- Koktajl brzoskwiniowy
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Sos winegret
- Oliwki po swojemu
- Flaczki z kurczaka
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Kompot z suszu
- Zimowy salad bar
- Sałatka z drobiem i morelami
- Mazurek z powidłami i pomadą
- Pasta z kurczaka
- Zupa cytrynowa
- Karp w szarym sosie
- Banany z szynką
- Kulki mięsne po szwedzku
- Ryż z jajkami na parze
- Świeczki z naleśników z ziemniakami i bryndzą
- Bruschetta na kilka sposobów
- Zapiekanka z pomidorami
- Tort (bez glutenu)
- Niesłodka zupa z dyni
- Włoski chleb ziołowy
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Ciasto marchwiowe
- Zapiekanka z marchwi
- Kisiel żurawinowy
- Tarta prawie Tatin
- Naleśniki biszkoptowe z truskawkami
- Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Ciasto z jagodami kruche
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Schab winny
- Pyzy
- Pascha
- Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
- Młode warzywa z pieca
- Spaghetti z sosem pomidorowo-warzywnym
- Deser biało czerwony
- Croque monsieur i croque madame
- Pieczeń wieprzowa na zimno
- Leśny przysmak na kolację
- Domowe pesto uproszczone
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Sałatka z kurczakiem wędzonym
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Lody jagodowe z miętą
- Lane kluski (bez glutenu)
- Kotlety z kaszy gryczanej i sera (bez glutenu)
- Kiszone ogórki cioci Marty
- Kisiel z malinami