- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Croque monsieur i croque madame
- Cukinia z pomidorami i bazylią
- Rogaliki z powidłami
- Szarlotka biszkoptowa
- Panierowane serki pleśniowe
- Tartinki
- Kawior z bakłażana
- Kruche spiralki
- Makaron w sosie Mornay
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Grzanki III
- Tarta z grzybami
- Cynamonowe gwiazdki z lukrem
- Galaretka z soku z porzeczek
- Szpinak zapiekany z serem
- Tarta z mrożonym szpinakiem
- Pieczeń wieprzowa na zimno
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Tort (bez glutenu)
- Sok pomidorowo-jabłkowy
- Kartofle duszone
- Włoska zupa jarzynowa
- Zupa-krem z kukurydzy
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Placki z cukinii
- Placek gruszkowy
- Surówka z żurawinami i kapustą pekińską
- Pierogi kresowe
- Domowe pesto uproszczone
- Tarta zapiekana z owocami i kremem
- Racuszki serowe
- Domowy kisiel wiśniowy
- Błyskawiczny indyk w ogórkach
- Młode warzywa z pieca
- Sałatka warzywna w marynacie
- Różności pod beszamelem
- Faszerowana cukinia
- Kurczak w soku winogronowym
- Ciasteczka owsiane z ziarnem sezamowym
- Budyń karmelowy
- Ryba w sosie koperkowym
- Mrożone bezy z malinami
- Sałatka arabska tabuleh
- Ciasto scrabble
- Biurowa kartoflanka
- Krem jabłkowy
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Sernik dziecinnie prosty
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Bułgarski chłodnik
- Włoski chleb ziołowy
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Terrine z białego sera
- Chleb ziołowy
- Sos pomidorowo-warzywny
- Kurczak z marchewką i curry
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Mazurek daktylowy
- Pierogi leniwe