- Tarta i babeczki z porami i szynką
- Surówka zimowa
- Przecier z manną
- Galaretka porzeczkowa z jagodami
- Omlet grzybek z kozim serem
- Bananowe frytki
- Kisiel mleczny z żółtkiem
- Ratatuja nicejska
- Bakłażany duszone
- Kruszonka z jabłkami
- Mus truskawkowy II
- Mięso duszone po turecku
- Babeczki nadziewane karmelem i orzechami
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Słodkie kaszotto
- Mazurek daktylowy
- Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Fritata - warzywa w jajku
- Koktajl brzoskwiniowy
- Szwedzki łosoś
- Ostre ziemniaczki
- Naleśniki z owocami (ciepłe lub zimne)
- Zupa z pulpetami
- Kompot ze śliwek
- Placuszki cukiniowo-ziemniaczane
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Leniwe pierogi ze szpinakiem
- Tort bezowy z kremem truskawkowym (bezglutenowy)
- Jogurt z jagodami i sezamkami
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Biały chłodnik
- Wołowina z fasolką szparagową
- Amerykańska szarlotka
- Makaron z sosem dyniowym
- Bułki maślane
- Budyń z żółtkiem
- Placuszki z twarogu
- Naleśniki (bez mleka i jajek)
- Chleb pita
- Kompot z suszu
- Kruche ciasteczka
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Sałatka owocowa
- Ziemniaki po hiszpańsku
- Papryka faszerowana warzywami
- Makaron z pesto pietruszkowym
- Mozzarella w karecie
- Ciasto z jagodami ucierane
- Kremowa zapiekanka z ziemniaków
- Kurczak w sosie czereśniowym
- Zapiekanka z gotowanych ziemniaków
- Kuszące jabłka
- Pierogi z młodą kapustą
- Ptysie na słono z farszem serowym
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Drobiowe bitki w sosie cytrusowym
- Pomidory z papryką po włosku
- Lane kluski (bez jajek)
- Musaka (potrawa bałkańska)