- Pieczony ziemniak z parmezanem i szynk±
- Sola meuniere
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Kurczak z czere¶niami
- Kluski k³adzione z jab³kami
- Makaron z broku³ami
- Schab winny
- Nale¶niki z kremem waniliowym
- Chrupi±ce ciasto z rabarbarem
- Paluszki z kurczaka z sosami
- Musaka (potrawa ba³kañska)
- Krem z budyniu (bez jajek)
- Galaretki
- Kasza gryczana z serem
- Zupa wi¶niowa (¶liwkowa)
- Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)
- Lane kluski (bez jajek)
- Zupa ''jak miodek''
- Sezamki
- Surówka z kminkiem
- Klopsiki z sosem brzoskwiniowym
- Batoniki orkiszowe
- Kukurydziany chlebek amerykañskich farmerów
- Panierowana feta z wiosenn± sals±
- Zapiekanka bu³garska miêsno-warzywna
- Legumina cytrynowa
- Chleb (przepis podstawowy)
- Zupa krem z marchwi
- Tarta odwrócona z pomidorami
- Makaron z pomidorami
- Sok jab³kowy
- Kusz±ce jab³ka
- Paszteciki z tuñczykiem
- Ciasto piaskowe z truskawkami
- Zupa krem z mro¿onych kalafiorów
- Nale¶niki (bez mleka i jajek)
- Zupa z dyni na mleku
- Rogaliki krucho-dro¿d¿owe
- Panierowane serki ple¶niowe
- Kisiel z truskawkami
- Kolorowy ry¿
- Puree ziemniaczane
- Rulonik z warzywami
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Ciasto jogurtowe
- Babeczki nadziewane karmelem i orzechami
- Sa³atka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Szasz³yk z indyka z morelami
- Knedle ze ¶liwkami
- Ziemniaki po bu³garsku
- Sa³atka z tofu
- Podp³omyki kukurydziano-ry¿owe
- Ziemniaki po francusku (zapiekanka)
- Dynia z jab³kami i cebul± (bez glutenu i mleka)
- Karmelowe wafelki
- Pesto po polsku
- Barszcz postny
- Zupa pomidorowa
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Przecier z cukinii