- Szarlotka biszkoptowa
- Indyk w warzywach z porzeczkami
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Panierowane serki pleśniowe
- Kopytka
- Napoleonki
- Pasta - jajo i basta
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Bezy z bitą śmietaną i owocami
- Kluski serowe
- Ryżowa szarlotka
- Jagodzianki
- Spatzle
- Sorbet porzeczkowy
- Placuszki z cukinii
- Tartinki
- Tarta wiśniowa
- Sałatka dziadka Julka
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Makaron z sosem szpinakowym
- Szparagi solo
- Mak z łamańcami
- Szaszłyk z indyka z morelami
- Babeczki nadziewane karmelem i orzechami
- Sałatka z tofu
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Makaron zapiekany z jabłkami
- Krem z budyniu (bez jajek)
- Kurczak z marchewką
- Truskawki w czekoladzie
- Puree z truskawek i kiwi
- Brzoskwinie lub gruszki w kremie waniliowym
- Mleczny przysmak
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Polędwiczki wieprzowe z jabłkami i majerankiem
- Barszcz czerwony
- Schab pieczony po galicyjsku
- Pieczeń wieprzowa na zimno
- Placki (bez mleka, jajek)
- Ryba po grecku II
- Śliwki z figą i melisą
- Surówka z kapusty z kiszonym ogórkiem
- Deser brzoskwiniowy
- Omlet po polsku
- Szwedzki łosoś
- Zrazy z kury
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Minestrone - włoska zupa jarzynowa
- Zupa krem z kalafiora i sałaty
- Białe leczo
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Kruche ciasto z truskawkami
- Pesto po polsku
- Rogaliki z powidłami
- Mięso duszone po turecku
- Zupa pieczarkowa
- Stir fry ze szparagów i krewetek
- Bezglutenowe ciasteczka
- Mrożone owoce
- Koktajl z owoców sezonowych