- Zapiekanka serowa (bez glutenu)
- Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
- Zupa cytrynowa
- Przecier z cukinii
- Paszteciki (bez jajek)
- Ziemniaki po włosku (zapiekanka)
- Wiśniowa legumina
- Zraziki sezamkowe
- Krem twarożkowy z owocami
- Drób z porzeczkami
- Ryż z truskawkami
- Deser z rabarbarem
- Słone patyczki
- Murzynek
- Małdrzyki - placuszki serowe
- Naleśniki z jagodami
- Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
- Sok jagodowy
- Galaretka z pigwy
- Racuszki
- Jajka mimoza
- Ciasto marchwiowe
- Kartoflanka przecierana
- Koktajl owocowy na lodach
- Racuszki serowe
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Kulki rybne po norwesku
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Babeczki z serem
- Różności pod beszamelem
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Surówka z kapusty z kiszonym ogórkiem
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Deser biało czerwony
- Szpinakowe pesto
- Legumina śliwkowa
- Szaszłyki z jagnięcia (drobiu)
- Figowe rogaliki
- Pomidorowa z lanymi kluseczkami
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Warzywa w sosie śmietanowym
- Rogaliki krucho-drożdżowe
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Zupa ''jak miodek''
- Sezamowa marchew
- Klopsiki z sosem brzoskwiniowym
- Placek z zielonego groszku
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Chleb razowy z kminkiem
- Owsianka z mlekiem kokosowym
- Tarta (bez glutenu)
- Ryż z jajkami na parze
- Kurczak w pomidorach po angielsku
- Kurczak z ananasem
- Jabłko duszone
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Surówka z mieszanych warzyw
- Zimowy kurczak
- Szarlotka miękka