- Potrawka z patisonami
- Bruschetta na kilka sposobów
- Knedle ze śliwkami
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Kapusta z sosem sojowym
- Zupa z soczewicy
- Tort czekoladowy
- Bajgle z pastą curry i bazyliową
- Wyraziste tofu
- Krem truskawkowy
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Spaghetti z sosem pomidorowo-warzywnym
- Tarta brokułowa
- Szara pasta
- Słodka zapiekanka z kaszy jaglanej (bez glutenu)
- Omlet grzybek z kozim serem
- Kurczak z warzywami
- Kanapka z pastą jajeczną
- Spaghetti
- Ciasteczka czekoladowe
- Pianka bananowa
- Ryba po grecku II
- Ziemniaki po bułgarsku
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Galaretka z pigwy
- Pomidory nadziewane ryżem
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Cielęcina z dynią i soczewicą
- Jajka faszerowane
- Ciasto z dynią
- Placuszki z cukinii
- Tarta z żurawinami
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Masa czekoladowa
- Tarta z grzybami
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Konfitury (i sok) z malin
- Ciasto czekoladowe z orzechami
- Owocowy indyk
- Krupniczek mamy
- Kruche babeczki z masą orzechową
- Zapiekanka bułgarska mięsno-warzywna
- Zupa krem z brokułów ze śmietanką
- Ulubiona ryba małych dzieci
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Pierogi z jagodami
- Zimowy salad bar
- Jajka z nadzieniem szczypiorkowym
- Sezamki
- Rulonik z szynki
- Tęczowy sorbet
- Zupa krem z grzankami
- Potrawka z kurczaka ze śliwkami i miodem
- Chleb bezglutenowy
- Zapiekanka serowa (bez glutenu)
- Sałatka marokańska
- Muffiny jagodowe
- Krem twarożkowy z owocami
- Kulki mięsne po szwedzku