- Pasta - jajo i basta
- Murzynek Jaś
- Kruche spiralki
- Kisiel z jabłkiem
- Sorbet porzeczkowy
- Zupa z zielonego groszku
- Mus truskawkowy II
- Trufle czekoladowe
- Galaretka z surowymi owocami
- Ryba po żydowsku
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Ciasto daktylowo-orzechowe
- Miodek cebulowy
- Ciasteczka owsiane z ziarnem sezamowym
- Kurczak z curry
- Caprese
- Różowa kaszka
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Surówka z żurawiną
- Koktajl owocowy na lodach
- Grzanki z pieczoną fetą
- Kulki serowo-orzechowe
- Ziemniaki po włosku (zapiekanka)
- Makaron z sosem szpinakowym
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Przecier z manną
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Ślimaki daktylowe
- Schab winny
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Kisiel mleczno-owocowy
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Makaron z warzywami
- Surówka z marchewki
- Zupa krem z cukinii
- Trufle z herbatników
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Koktajl malinowy
- Chrupiące wafle
- Biszkoptowe ciasto z owocami
- Drób z porzeczkami
- Barszcz czerwony
- Kuszące jabłka
- Jajka w sosie majonezowym z dodatkami
- Tarta z brokułami lub z porami
- Koktajl truskawkowo - poziomkowy
- Deser jogurtowo-owocowy
- Kruche pierniczki
- Ciasto na pierogi (bez jajek)
- Piernik
- Zupa francuska
- Indyk w galarecie
- Deser gruszkowy
- Pierogi ruskie
- Ryba po azjatycku
- Zapiekanka warzywna z cukinią
- Sałatka owocowa na słono
- Pieczeń schabowa lakierowana
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Kruszonka z jabłkami