- Gwiazdeczki cynamonowe
- Bezglutenowe kanapki truskawkowo-bananowe
- Kaszka z buzi±
- Ciasto z jagodami ucierane
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Kompot z rumiankiem
- Zupa krem z broku³ów ze ¶mietank±
- Sos pomidorowy klasyczny
- Ciasto piaskowe z truskawkami
- Wytrawne kruche ciasto
- Ró¿no¶ci pod beszamelem
- Gaspacho - hiszpañska zupa na zimno
- Lody z jogurtu
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Delikatny sernik
- Ciasto czekoladowe
- Clafoutis wi¶niowy z mlekiem sojowym
- Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
- Chleb pita
- Deser brzoskwiniowy
- Deser z rabarbarem i kruszonk±
- Kruszonka z jab³kami
- Cielêcina ze szpinakiem i broku³ami
- Krem do tortu (bez mleka, jajek)
- Legumina ¶liwkowa
- Krem twaro¿kowy z owocami
- Koktajl wi¶niowy
- Rulonik z warzywami
- Szpinakowa zapiekanka
- Sorbet brzoskwiniowy
- Sola meuniere
- Puree z truskawek i kiwi
- Resztki lata
- Omlet po hiszpañsku (tortilla)
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Kapusta z sosem sojowym
- Kurczak w curry
- Ró¿owa kaszka
- Pieczeñ schabowa lakierowana
- Zupa z soczewicy
- Ziemniak w kropki
- Ciasto do pizzy: z proszkiem do pieczenia
- Nale¶niki (bez glutenu)
- Topione pomidory
- Bezy z truskawkami i bit± ¶mietan±
- Chleb (bez glutenu)
- Barszcz ukraiñski
- Kotlety z p³atków owsianych
- Tarta prawie Tatin
- Schab z pomarañczami
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Ulubiona ryba ma³ych dzieci
- Cygañski kocio³ek
- Babeczki z szynk± i serem
- Omlet po w³osku (frittata)
- Potrawka z patisonami
- Pizza (bez mleka)
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Ryba z cukini±
- Sa³atka litwacka