- Ptysie dla alergika (bez glutenu)
- Sezamowa marchew
- Zupa krem z mrożonych kalafiorów
- Tarta cebulowa II
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Kotleciki z tuńczyka
- Korż - placek kresowy
- Napoleonki
- Cynamonowo-migdałowe ciasteczka (bez mąki)
- Jabłka z aronią
- Puchate pyzy
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Krem cytrynowy (bez glutenu)
- Fasola z miodem i cytryną
- Bananowe frytki
- Nadziewany kabaczek
- Owoce ze słoika
- Rulonik z szynki
- Krem bananowy
- Suszone pomidory
- Kurczak z ryżem
- Makaron z sosem szpinakowym
- Ryba w sosie warzywnym
- Niesłodka zupa z dyni
- Pizza pomidorowo-serowa
- Ślimaczki cynamonowe - ciastka
- Małdrzyki - placuszki serowe
- Błyskawiczny chłodnik
- Sałatka z pomarańczy i porów
- Dal z soczewicy
- Babeczki nadziewane karmelem i orzechami
- Zupa z pulpetami
- Słodkie kaszotto
- Proste ciasto na kruchy spód
- Muffiny jagodowe
- Kruche spiralki
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Łagodne chili
- Baranina duszona po turecku
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Zapiekanka z mięsa i ziemniaków
- Śliwkowa legumina
- Bezy z bitą śmietaną i owocami
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Rogaliki krucho-drożdżowe
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Kolorowe gnocchi
- Puree z truskawek i kiwi
- Koktajl z melona
- Tartinki
- Ciasteczka kokosowe-ryżowe (bezglutenowe)
- Zupa krem ze szparagów
- Karmelowe wafelki
- Babeczki z musem owocowym
- Pesto po polsku
- Strucla mini
- Rogaliki kokosowe
- Łagodny hummus
- Zupa z kabaczków
- Naleśniki chińskie