- Zupa nic (bez glutenu)
- Indyk przekładany
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Ślimaki daktylowe
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Kurze zawiniątka
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Zapiekanka z marchwi
- Terrine z białego sera
- Chrupki Krzysia
- Ciecierzyca z kolorową papryką
- Pierogi leniwe - wersja podstawowa
- Grejpfrut z sałatką z kurczaka
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Cukinia z pomidorami
- Pączki dla małych dzieci (bez mleka, jajek, glutenu)
- Cukinia z mięsem mielonym
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Migdały w karmelu
- Trufle z herbatników
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Zupa z dyni
- Zupa migdałowa
- Mus truskawkowy II
- Omlet po włosku (frittata)
- Lane kluski (bez glutenu)
- Francuski sos czosnkowy
- Spaghetti z pomidorami i cukinią
- Pasta z bakłażana
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Pomidory nadziewane twarożkiem
- Koktajl malinowy
- Kartoflana zapiekanka
- Schab z pomarańczami
- Ryba cytrynowa
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Placki ziemniaczane (bez jajek)
- Cukiniowe ciasto
- Ryba z porami i marchewką
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Deser z rabarbarem
- Ziemniaki faszerowane
- Koktajl malinowy
- Tarta cebulowa II
- Kulki mięsne po szwedzku
- Kotlety z płatków owsianych
- Tzatziki
- Kotleciki z tuńczyka
- Amerykańska szarlotka
- Sernik dziecinnie prosty
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Jabłkowy kurczak
- Szpinak z baraniną
- Smażone banany
- Omlet po francusku
- Spaghetti z sosem pomidorowo-warzywnym
- Gołąbki po grecku
- Spaghetti z pulpetami
- Jabłka w cieście