- Wołowina z fasolką szparagową
- Tarta szpinakowa
- Smażone banany
- Białe leczo
- Ciasto z owocami
- Pomidory nadziewane twarożkiem (bez glutenu)
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Sola meuniere
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Pulpeciki pod beszamelem
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Tartaletki z porami
- Sernik tradycyjny
- Pałki kurczaka na dwa sposoby
- Bułeczki z ziarenkami (bez mleka, jajek, glutenu)
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Pascha
- Papryka nadziewana twarogiem
- Ryba po grecku II
- Babka drożdżowa Cioci Anuli
- Placki ziemniaczane
- Ciasto na ptysie
- Koszyczek z pomidora
- Sos winegret
- Sztuka mięsa w sosie pomidorowym
- Rulonik z wędzonym łososiem
- Rurki z kremem pistacjowym
- Sałatka dziadka Julka
- Kompot ze śliwek
- Sałata z truskawkami
- Pyzy
- Ratatuja nicejska
- Kurczak z marchewką i curry
- Knedelki z sandacza
- Chrupiący serek z gruszką
- Szaszłyk z kurczaka z boczkiem
- Złocisty nektar
- Makaron z brokułami
- Rulonik z warzywami
- Jajka z szynką w majonezie
- Sałatka z truskawek i melona
- Zupa krem z brokułów ze śmietanką
- Cukinia z pomidorami
- Kapusta pekińska z patelni
- Ryba cytrynowa
- Ciasteczka czekoladowo-owsiane
- Budyń z żółtkiem
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Sorbet malinowy
- Ciasto marchwiowe
- Sos pomidorowo-warzywny
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Surówka z żurawiną
- Faszerowana cukinia
- Ziemniaki faszerowane
- Placuszki z twarogu
- Mięso duszone po turecku
- Jajka marynowane w occie
- Naleśniki z farszem twarogowym
- Zapiekanka warstwowa z mięsem