- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Tarta z żurawinami
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Chrupiące wafle
- Deserowa zupa owocowa
- Układanka warzywno-owocowa
- Młode warzywa z pieca
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Naleśniki z żółtym serem
- Kartoflana zapiekanka
- Sos polski
- Sos szczypiorkowy (koperkowy)
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Pasta z bakłażanów
- Kruche pierniczki
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Zupa migdałowa
- Pascha II
- Zupa krem z mrożonych kalafiorów
- Sałatka grecka III
- Kurczak z marchewką
- Budyniowa zupa malinowa
- Schab duszony w mleku ryżowym
- Zupa-krem z kukurydzy
- Strucla mini
- Puree ziemniaczane
- Babeczki z szynką i serem
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Pomidorki sauté
- Bakłażany duszone
- Makaron z sosem dyniowym
- Drób z porzeczkami
- Świeczki z naleśników z ziemniakami i bryndzą
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Pascha
- Zupa jagodowa
- Tęczowy sorbet
- Placuszki rybne orientalne
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Kaczka z jabłkami
- Kurczak z warzywami
- Babka ziemniaczana z sosem beszamelowym
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Kluski serowe z rodzynkami
- Bakłażany z makaronem
- Ciasto z owocami
- Zupa selerowa
- Ciasto bananowe
- Kartoflanka przecieranka
- Makaron z serem i warzywami
- Szaszłyk z indyka z morelami
- Bitki wołowe w sosie pomidorowym
- Kurczak w sosie cytrynowym
- Farsz do uszek (bez mleka, jajek, glutenu)
- Majonez z przepiórczych jajeczek
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Zupa jabłkowa
- Szpinak zapiekany z serem
- Pierogi z owocami