- Puszysty mus wieloowocowy
- Naleśniki (bez glutenu)
- Aromatyczny schab
- Zupa francuska
- Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym
- Minestrone - włoska zupa jarzynowa
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Murzynek
- Placuszki z łososia i ziemniaków
- Makaron w sosie Mornay
- Kaszka kukurydziana z morelami
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Kruche ciasto z bita śmietaną
- Bakłażanowe kotlety
- Arabski chleb pita
- Oliwki po swojemu
- Mrożone owoce
- Babka drożdżowa Cioci Anuli
- Ciasto na ptysie
- Tarta zapiekana z owocami i kremem
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Placuszki z tuńczyka
- Maślane bułeczki (bez glutenu)
- Wiśniowo-waniliowa zupa krem
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Kolorowa jajecznica
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Jabłkowa zupa dla całej rodziny
- Zupa z soczewicy
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Zupa nic
- Brzoskwinie lub gruszki w kremie waniliowym
- Kolorowe gnocchi
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Figowe rogaliki
- Naleśniki z farszem twarogowym
- Świeczki z naleśników z ziemniakami i bryndzą
- Kotleciki cielęce
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Naleśniki z serem
- Biszkopt
- Łazanki zapiekane z owocami
- Bananowa manna
- Jabłka w cieście
- Puree z bakłażana
- Guacamole
- Układanka warzywno-owocowa
- Placuszki cukiniowe
- Makaron z sosem dyniowym
- Krupnik
- Pulpety z ryżem
- Naleśniki chińskie
- Drobiowy gulasz z warzywami
- Ryżowa szarlotka
- Paszteciki (bez jajek)
- Sałatka grecka III
- Placuszki drożdżowe
- Jagodzianki
- Konfitury (i sok) z malin