- Faszerowana cukinia
- Potrawka z kurczaka po staropolsku
- Galaretka z pigwy
- Błyskawiczne pierogi leniwe
- Ciasto z dynią
- Pasta - jajo i basta
- Maślane bułeczki bez masła
- Barszcz czerwony
- Biały chłodnik
- Pierogi z owocami
- Kruchy placek ze śliwkami
- Ciasteczka migdałowe
- Ptysie na słono z farszem brokułowym
- Torcik z galaretką
- Galaretka z soku z porzeczek
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Kurczak z marchewką
- Pomidorowa trochę inna
- Grecki gulasz z drobiu
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Szpinak z baraniną
- Panga w pergaminie
- Makaron z sosem dyniowym
- Krupnik
- Mulatki z bakaliami
- Ziemniaki faszerowane
- Zupa z soczewicy do termosu
- Ryba po grecku II
- Sałatka z kwiatami
- Zdrowy bigos
- Placuszki cukiniowo-ziemniaczane
- Chleb kukurydziany
- Konfitury (i sok) z malin
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Domowy kisiel wiśniowy
- Brokuły zapiekane w sosie serowym
- Rogaliki z powidłami
- Jabłkowy kurczak
- Cukinia z wody
- Sos prowansalski aioli
- Chrupki Krzysia
- Letni sorbet
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Makaron z brokułami
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Tarta wiśniowa
- Placuszki jabłkowe
- Słone patyczki
- Surówka z dyni
- Jajka w sosie szczypiorkowym
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Ryba z porami i marchewką
- Chleb (przepis podstawowy)
- Rulonik z warzywami
- Kisiel z jabłkiem
- Sos wiśniowy do owoców
- Ziemniaki po duńsku
- Ciasto do pizzy: klasyczne
- Paszteciki z tuńczykiem
- Zupa jarzynowa