- Ryżowa szarlotka
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Nadziewany kabaczek
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Kotlety mielone (bez jajek)
- Tartinki
- Konfitury (i sok) z malin
- Bananowa manna
- Mazurek trójwarstwowy
- Kotleciki z tuńczyka
- Kajmak mleczny (bez glutenu)
- Tarta z owocami i kremem budyniowym
- Faszerowane papryki
- Sałatka mięsna z morelami
- Ptysie na słono z farszem serowym
- Sałatka arabska tabuleh
- Zupa krem z zielonego groszku
- Frittata z warzywami
- Zapiekanka brokułowa
- Omlet grzybek z owocami
- Drobiowe bitki w sosie cytrusowym
- Rulonik z warzywami
- Sałatka z cykorii i owoców
- Pierogi białoruskie (bezglutenowe)
- Mus brzoskwiniowy
- Botwina
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Kluski przecierane (bez mleka, jajek, glutenu)
- Jajka w sosie majonezowym z dodatkami
- Pulpety z koperkiem
- Sos koperkowy
- Krem jabłkowy
- Mazurek cytrynowy III
- Mak z łamańcami
- Klopsiki z sosem brzoskwiniowym
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Zupa-krem z marchwi
- Kruche ciasto z masą makową
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Zupa krem z kalafiorów
- Zimowy salad bar
- Kurczak z ananasem po chińsku z ryżem
- Pierogi leniwe
- Francuskie kiełbaski serowe
- Lody twarożkowe
- Cukinia z wody
- Kruche ciasto z truskawkami
- Spaghetti z cukinią
- Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Naleśniki z kremem waniliowym
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Ciasto na ptysie
- Kartoflanka przecieranka
- Zupa ze świeżych pomidorów
- Mielonka z dodatkami
- Paszteciki (bez jajek)
- Ślimaki daktylowe
- Topione pomidory
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Pasta z awokado