- Wycinanki z sera
- Owoce z kruszonką
- Kurczak z pomidorami
- Soja prawie po bretońsku
- Pulpety rybne
- Szparagi pod beszamelem
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Ryba w sezamie
- Zupa krem z jabłek i pietruszki
- Bułka orzechowa
- Faszerowana cukinia
- Bułeczki z kapustą
- Baranina duszona po turecku
- Resztki lata
- Koktajl wiśniowy
- Ciasto do pizzy: kruche
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Zupa krem z warzyw zielonych i białych
- Zupa nic
- Brzoskwinie lub gruszki w kremie waniliowym
- Szarlotka
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Sorbet owocowy
- Chrupiący serek z gruszką
- Zielony twarożek
- Ciasto czekoladowe z orzechami
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Sałata z cykorii z gruszkami, serem blue i orzechami
- Zupa krem z zielonego groszku
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Pierogi ruskie
- Najprostsza tarta owocowa
- Spaghetti z pulpetami
- Pleśniak (bez mleka, glutenu)
- Legumina śliwkowa
- Budyń (bez mleka)
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Bułki maślane
- Frittata z warzywami
- Naleśniki z serem
- Omlet arabski
- Ryba z porami i marchewką
- Bakłażany zapiekane
- Racuszki najłatwiejsze
- Botwina
- Naleśniki biszkoptowe z truskawkami
- Ciasto na ptysie
- Sałatka mięsna z morelami
- Puree z truskawek i kiwi
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Zrazy z grzybami i ziemniakami
- Pałki kurczaka na dwa sposoby
- Ciasto daktylowo-orzechowe
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Parówki w cieście naleśnikowym
- Dipy jogurtowe
- Drobiowe bitki w sosie cytrusowym
- Misie patysie - ciasto
- Sałatka grecka III