- Pierwsze dziecięce ciasto
- Kawior z bakłażana
- Sos prowansalski aioli
- Bruschetta na kilka sposobów
- Siekane kotlety (bez mleka, jajek, glutenu)
- Sałatka warzywna w marynacie
- Jajka w sosie majonezowym z dodatkami
- Zupa jagodowa
- Bułeczki serowe
- Chleb pita
- Kabaczek faszerowany ryżem
- Kruche ciasto z bita śmietaną
- Kruche ciasto z masą makową
- Zupa krem z kalafiorów
- Babeczki z serem
- Makaron z sosem dyniowym
- Kruche plastry cytrusów
- Tort bezowy z kremem truskawkowym (bezglutenowy)
- Białe leczo
- Zupa owocowa
- Mrożony jogurt jagodowy
- Bułki maślane
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Kruche ciasto z musem owocowym
- Wyraziste tofu
- Galaretka z surowymi owocami
- Ryba po grecku
- Napoleonki
- Babka ziemniaczana z sosem beszamelowym
- Makaron ze szparagami i łososiem
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Spaghetti z pomidorami i cukinią
- Faszerowane papryki
- Kurczak z jabłkiem
- Pierniczki
- Pleśniak (bez mleka, glutenu)
- Sałatka litwacka
- Sałatka łakomczucha
- Mięso duszone po turecku
- Kruche wiatraczki
- Bajgle z pastą curry i bazyliową
- Dipy jogurtowe
- Zapiekanki z bagietki
- Bananowe frytki
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Zapiekanka z fasolki szparagowej (bez jajek i glutenu)
- Kisiel z truskawkami
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Lekka rybna
- Kurczak z pomidorami
- Zupa krem z warzyw zielonych i białych
- Krem truskawkowy
- Wytrawne kruche ciasto
- Naleśniki z farszem twarogowym
- Kurze zawiniątka
- Mulatki z bakaliami
- Małdrzyki - placuszki serowe
- Zupa-krem z marchwi
- Schab ze śliwkami
- Sezamki