- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Sos majonezowy
- Kruszonka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Tarta z brokułami lub z porami
- Czekoladowe chrupki
- Klopsiki cielęce
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Sałatka z bakłażanów
- Różowa zupa owocowa
- Sałatka z pomarańczy i porów
- Chrupiący serek z gruszką
- Tartaletki z porami
- Bakłażany z makaronem
- Lody (bez mleka)
- Schab ze śliwkami
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Pierogi z jagodami
- Tarta szpinakowa
- Ryż z jajkami na parze
- Wytrawne kruche ciasto
- Kurczak z czereśniami
- Wycinanki z sera
- Sernik tradycyjny
- Jeż
- Zupa kukurydziana
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Zraziki sezamkowe
- Bułka orzechowa
- Kotleciki drobiowe w sosie cytrusowym z makaronem
- Papryka faszerowana warzywami
- Pomidorowa trochę inna
- Szarlotka
- Owoce z kruszonką
- Makaron z warzywami
- Zapiekanka bułgarska mięsno-warzywna
- Zupa jarzynowa
- Łagodny hummus
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Szarlotka biszkoptowa
- Maślane bułeczki bez masła
- Dipy jogurtowe
- Kruche ciasto z musem owocowym
- Pomidorki sauté
- Naleśniki z farszem twarogowym
- Jajka faszerowane
- Włoski chleb ziołowy
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Tarta prawie Tatin
- Sos pomidorowo-warzywny
- Barszcz ukraiński
- Domowe pesto uproszczone
- Indyk z marchewką
- Babeczki ryżowe ze śliwkami
- Szpinak zapiekany z serem
- Wyraziste tofu
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Terrine z białego sera