- Makrobiotyczne gołąbki
- Słodka zapiekanka z kaszy jaglanej (bez glutenu)
- Mus śliwkowy
- Pieczeń barania po angielsku
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Chłodnik z pomidorów
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Chleb (przepis podstawowy)
- Tarta wiśniowa
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Łagodne chili
- Panierowane paluszki rybne
- Leniwe bez białego sera
- Zupa z soczewicy
- Wołowina z fasolką szparagową
- Sałatka z winogronami
- Placuszki cukiniowe
- Budyń karmelowy
- Spatzle
- Naleśniki z serem
- Delikatny sernik
- Zupa owocowa
- Kapusta z sosem sojowym
- Kurze skrzydełka z miodem i czosnkiem
- Omlet arabski
- Surówka z mieszanych warzyw
- Mazurek trójwarstwowy
- Duszona ryba z warzywami
- Pizza hawajska
- Zapiekanka warzywna z cukinią
- Sałatka owocowa
- Dal z soczewicy
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Leczo ze śliwkami
- Tarta z jabłkami
- Mrożony jogurt jagodowy
- Spaghetti z bobem
- Kolorowe gnocchi
- Białe leczo
- Sałatka z ziemniaków z serem blue
- Pierniczki
- Pierogi białoruskie (bezglutenowe)
- Ciecierzyca z kolorową papryką
- Sałatka arabska tabuleh
- Spaghetti z sosem pesto
- Lody czekoladowe
- Spaghetti Estery
- Warzywa z kuskusem (makaronem)
- Jajka z nadzieniem szczypiorkowym
- Grecki gulasz z drobiu
- Kruche ciasteczka przekładane kremem
- Mazurek daktylowy
- Chleb pita
- Pasta z łososia
- Biały chłodnik
- Chleb alpejski z orzechami
- Masa czekoladowa
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Wołowina w sosie