- Włoski chleb ziołowy
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Ciasto-legumina z owocami
- Rulonik z szynki
- Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
- Naleśniki (bez mleka i jajek)
- Murzynek Jaś
- Arabski chleb pita
- Faszerowana cukinia
- Deser brzoskwiniowy
- Sos pomidorowy klasyczny
- Omlet z cukinią i papryką
- Ziemniaki faszerowane
- Ciasteczka migdałowe
- Kotlety gryczane
- Kotleciki cielęce
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Figowe rogaliki
- Różowa zupa owocowa
- Bananowe frytki
- Bułka orzechowa
- Pomidorowa trochę inna
- Zimowy salad bar
- Śliwki z figą i melisą
- Barszcz ukraiński
- Babeczki z szynką i serem
- Pierwsze mięsko
- Pasta (dip) z bobu
- Zupa krem z jabłek i pietruszki
- Powidła śliwkowe
- Soja prawie po bretońsku
- Sałatka ryżowa na gorąco
- Zupa z cukinii
- Sałata z truskawkami
- Zupa-krem z kukurydzy
- Pierniczki całuski
- Racuchy z kurczakiem
- Zupa gulaszowa
- Koktajl mleczno-owocowy
- Jajka z szynką w majonezie
- Kurczak z jabłkiem
- Baba wielkanocna z szafranem
- Gołąbki z winogronowych liści
- Flaczki z kurczaka
- Gruszki w kremie waniliowym
- Chleb alpejski z orzechami
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Lody twarożkowe
- Sorbet owocowy
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Lody jagodowe z miętą
- Surówka z selera z owocami
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Puree z bakłażana
- Przecier jabłkowy
- Murzynek Jaś
- Kładzione kluski lub smażone kotleciki z kaszy manny
- Sorbet porzeczkowy
- Tort budyniowy cioci Halinki