- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Tarta cebulowa II
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Zraziki sezamkowe
- Pizza (bez glutenu)
- Rulonik z warzywami
- Surówka z jabłek i dyni
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Zupa selerowa
- Omlet po francusku
- Deser z rabarbarem
- Ziemniak w kropki
- Kruszonka z jabłkami
- Pierniczki
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Croque monsieur i croque madame
- Rogaliki krucho-drożdżowe
- Sałatka z pomarańczy i porów
- Napój różany
- Bezy z bitą śmietaną i owocami
- Mielonka z dodatkami
- Eskalopek z pomidorem
- Zupa z zielonego groszku
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Biszkopt z owocami
- Młode warzywa z pieca
- Sezamowa marchew
- Cannelloni ze szpinakiem
- Barszcz postny
- Ciastka owsiane
- Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym
- Sok jabłkowy
- Chleb razowy z kminkiem
- Banany z szynką
- Gołąbki po grecku
- Kartoflanka przecieranka
- Sałatka z tofu
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Chłodnik owocowy
- Ciasteczka z cukierkową dekoracją
- Domowy budyń
- Papryka faszerowana warzywami
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Zupa z soczewicy do termosu
- Babka drożdżowa III
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Ziemniaki po niemiecku
- Sałatka ryżowa na gorąco
- Sałatka z kurczakiem wędzonym
- Pyszna pasta z tofu
- Przysmak serowy
- Owsianka z mlekiem kokosowym
- Pasta z bakłażana
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Makrela w ziołowej potrawce
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Kruche ciasto z owocami i pianą