- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Zupa szpinakowa
- Makaron rozmaitości
- Schab z rodzynkami
- Galaretka porzeczkowa z jagodami
- Pomidorowa z bazylią
- Sałatka owocowa w pomarańczy
- Pierogi z jagodami
- Cygański kociołek
- Bułka orzechowa
- Papryka faszerowana warzywami
- Tarta z mrożonym szpinakiem
- Sezamowa marchew
- Klopsiki z sosem brzoskwiniowym
- Kisiel mleczno-owocowy
- Surówka z cykorii
- Jabłkowy kurczak
- Ryba z porami i marchewką
- Szarlotka miękka
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Napoleonki
- Jogurt z jagodami i sezamkami
- Panga w pergaminie
- Sałatka makaronowa
- Ślimaki daktylowe
- Sałata ze smażonymi wątróbkami i balsamico
- Mazurek z powidłami i pomadą
- Błyskawiczna sałatka z tuńczyka
- Makaron ze szparagami i łososiem
- Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem
- Czipsy
- Pianka bananowa
- Sałatka dziadka Julka
- Placek z zielonego groszku
- Barszcz czerwony
- Makaron z sosem szpinakowym
- Ciasteczka owsiane z ziarnem sezamowym
- Konfitury (i sok) z malin
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Puchatkowe ciasteczka
- Pierogi leniwe - wersja podstawowa
- Szpinak z baraniną
- Zupa z pulpetami
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Makaron zapiekany z jabłkami
- Omlet z pomidorami i papryką
- Krupniczek mamy
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Placuszki cukiniowe
- Nadziewany kabaczek
- Babeczki z serem
- Makaron w sosie Mornay
- Ciasteczka kokosowe-ryżowe (bezglutenowe)
- Kisiel owocowy
- Proste ciasto na kruchy spód
- Pizze - miniaturki
- Panierowane paluszki rybne
- Surówka z marchwi i jabłka