- Babeczki z szynką i serem
- Mak z łamańcami
- Rozmaitości na parze
- Spaghetti z pomidorami i cukinią
- Bułgarski chłodnik
- Kaszka z buzią
- Zupa-krem z kukurydzy
- Delikatny i puszysty sernik
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Daktylowe kulki
- Omlet po francusku
- Kurczak egzotyczny
- Pasta - jajo i basta
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Słodkie bułeczki (bez mleka, jajek, glutenu)
- Lane kluski
- Sajgonki (bez glutenu)
- Szybka ryba po grecku
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Zapiekanka z porów (bez glutenu)
- Deser z rabarbarem
- Sałatka z truskawek i melona
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Ciasto bezowe z kremem
- Ziemniaki po włosku (zapiekanka)
- Kisiel malinowy
- Jabłko z sałatką ryżową
- Sałatka z pomarańczy i porów
- Rulonik z szynki
- Placki (bez mleka, jajek)
- Błyskawiczne pierogi leniwe
- Makaron w sosie Mornay
- Maślane bułeczki bez masła
- Spaghetti z pulpetami
- Koktajl z mango
- Kluski kładzione z jabłkami
- Krem bananowy
- Minestrone - włoska zupa jarzynowa
- Panierowane paluszki rybne
- Oliwki po swojemu
- Zapiekanka bułgarska mięsno-warzywna
- Puree ziemniaczane
- Jogurt własnej roboty
- Spatzle
- Ciastka orzechowe
- Deser biało czerwony
- Zupa z dyni
- Zupa-krem z marchwi
- Pomidory faszerowane sałatką majonezową
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)
- Pierniczki
- Kolorowe gnocchi
- Surówka z cykorii
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Miodek cebulowy
- Potrawka z kurczaka po staropolsku
- Placuszki cukiniowe
- Kotlety z kaszy gryczanej i sera (bez glutenu)
- Konfitury (i sok) z malin