- Gołąbki z winogronowych liści
- Masło czosnkowe
- Rulonik z pieczonym kurczakiem
- Jajka faszerowane
- Sałatka owocowa w pomarańczy
- Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych
- Resztki lata
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Sos winegret
- Różności pod beszamelem
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Cynamonowe gwiazdki z lukrem
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Papryka nadziewana twarogiem
- Sałatka warzywna w marynacie
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Pasta - jajo i basta
- Ryż z truskawkami (bezglutenowy)
- Naleśniki z żółtym serem
- Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
- Legumina śliwkowa
- Racuszki z dyni
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Sernik tradycyjny
- Sałatka
- Żółty chłodnik
- Szaszłyk z kurczaka w marynacie
- Kartoflanka przecieranka
- Zupa selerowa
- Koktajl truskawkowo - poziomkowy
- Grecki gulasz z drobiu
- Strucla mini
- Cygański kociołek
- Kapusta z sosem sojowym
- Stworki z ciasta serowego
- Zupa waniliowa z poziomkami
- Kurczak z pomidorami
- Sałatka arabska tabuleh
- Czekoladowe chrupki
- Schab pieczony po galicyjsku
- Naleśniki z jagodami
- Pieczone kartofle
- Ryż smażony z kiełkami i szynką
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Racuszki gryczane
- Jeż z awokado
- Smażone banany
- Kisiel z malinami
- Spaghetti z sosem pesto
- Zupa ogórkowa
- Cukinia z wody
- Warzywa z drobiem po chińsku
- Szaszłyki z bakłażanem i papryką
- Biszkopt
- Owocowy indyk
- Warzywa w sosie śmietanowym
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Surówka z jabłek i dyni
- Ptysie na słono z farszem szpinakowym